Tandartsen Bonaire gaan de strijd aan!

door Tandarts Apeldoorn

Vlag van BonaireLaatst schreven we al over de bezorgdheid van de tandartsen op Bonaire over de vanuit Nederland aangekondigde bezuinigingen. Zij roepen de lokale bevolking van de overzeese gemeente Bonaire op om te gaan protesteren.

 

De tandartsen op Bonaire spraken recentelijk met leden van de Vaste Kamercommissie van de Eerste Kamer. Het gesprek ging over bezuinigingen die zijn genomen in de zorgverzekering. Bonaire Dental Association maakt zich zorgen over de bezuinigingen en roept het volk op voor zichzelf op te komen.

De tandartsen uitten hun bezorgdheid over de toekomst van de diensten die zij kunnen blijven aanbieden en voelden zich gedurende de gesprekken gesteund door de grote opkomst van de bevolking van Bonaire. Daarna is de beslissing gevallen om de gehele bevolking die de negatieve gevolgen van de maatregelen zal voelen, op te roepen om te protesteren tegen de maatregelen.

Petitielijst
“Het verzoek is dat iedereen de petitielijst ondertekent om Nederland te laten weten dat geen enkele Bonairiaan de bezuinigingen in de gezondheidszorg accepteert! De bezuinigingen, vooral die op de eenmalige sanering van het gebit voor achttien jaar en ouder, op de orthodontie en de fysiotherapie, treft iedereen in Bonaire. De meeste Bonairianen zullen niet in staat zijn hiervoor te betalen. En wat is het alternatief? Ziek worden en ziek blijven. Dat is onacceptabel!”, aldus de tandartsen.

Minister Plasterk
Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken bezoekt deze week Bonaire. De tandartsen hebben al een afspraak met hem aangevraagd. Bij die gelegenheid zullen zij alle opgehaalde handtekeningen bij hem aanbieden. Om hem zo duidelijk te maken dat heel Bonaire tégen de maatregelen is. Niet alleen omdat het onbetaalbaar is, maar ook omdat het ondemocratisch is om een deel van de bevolking wél gratis te saneren en het andere deel niet.

Opvragen lijst
De tandartsen hebben zich verenigd in de Bonaire Dental Association. Iedereen kan via hun e-mailadres de flyer en de (lege) petitielijst opvragen: BonaireDentalAssociation@gmail.com. Of even binnenlopen in hun praktijk voor een exemplaar. De ingevulde lijsten moeten ook weer bij hen worden ingeleverd. “Niets doen, levert alleen maar meer ellende op. Laten we samen protesteren. Zeg “nee” tegen de bezuinigingen op de gezondheidszorg in Bonaire!”, aldus de tandartsen.

Originele bron van dit artikel: http://www.versgeperst.com/nieuws/192663/tandartsen-roepen-de-bonairiaanse-bevolking-op.html

Advertenties