Scheve tanden trend in Japan

door Tandarts Apeldoorn

Na de nepbeugel die populair is in Indonesië, Thailand en Maleisië, wordt nu een andere trend zichtbaar in Azië, die bij ons gefronste wenkbrauwen zullen opleveren. In Japan ondergaan vrouwen namelijk cosmetische ingrepen aan hun gebit, om zo hun tanden schots en scheef te laten zetten. Deze “Yaeba”-look (vampierenlook) is populair geworden, nadat Japanse popsterren zich ook schots en scheve tanden lieten aanmeten.

Yaeba look: Scheve tanden is trend in Japan

Yaeba look: Scheve tanden is trend in Japan (Bron: Google Images)

Trend in Japan: zet rechte tanden schots en scheef

Hoewel we hier veel geld overhebben om onze tanden mooi recht te krijgen, is in Japan de omgekeerde trend aan de gang: hoe schever, hoe beter. Om net als hun idolen uit de populaire vampierenfims scherpe hoektanden te krijgen, ondergaan de Japanse vrouwen zelfs cosmetische ingrepen.

De bijzondere tandeningreep, die in Japan de ‘yaeba’-look wordt genoemd, zou bij Japanse mannen erg in de smaak vallen. Zij vinden de imperfecte glimlach iets kinderlijks onschuldigs hebben en vinden het erg aantrekkelijk, meldt de Daily Mail .

Om aan scheve tanden te komen, trekken de Japanse meisjes massaal naar hun tandarts waar ze een cosmetische ingreep ondergaan waarbij op hun natuurlijke tanden hoekjes worden geplakt die er al dan niet permanent blijven zitten. De extra stukjes tand in de mond zorgen ervoor dat de natuurlijke tanden worden verdrongen en scheef gaan staan. Wie een ingreep wil ondergaan, moet er wel wat centjes voor over hebben. Zo rekenen tandartsen makkelijk 290 euro voor de behandeling. Ben je de Yaeba-look beu? Dan betaal je hetzelfde bedrag om het er weer af te halen.

De trend kreeg een serieuze opmars nadat nationale popsterren zich erachter schaarden. Sinds zij de vampierenlook promoten, snellen Japanse vrouwen uit alle hoeken van het land naar hun tandarts om eveneens de imperfectie te bekomen. ‘Yaeba maakt meisjes ondeugend schattig. Het is een schoonheidsideaal dat eigen is aan Japan, maar yaeba kan tieners en twintigers ontzettend aantrekkelijk maken’, aldus ziekenhuisdirecteur Taro Masuoka in Japan Today.

Bron van dit artikel: http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3386817/2013/02/01/Trend-in-Japan-zet-rechte-tanden-schots-en-scheef.dhtml

Advertenties