Slechte hygiëne? Tandartspraktijk dicht!

door Tandarts Apeldoorn

Het is goed dat er strenge controle is op het naleven van de regels, zoals die zijn opgesteld voor o.a. tandartspraktijken. Tijdens een onderzoek door de IGZ (Inspectie voor Gezondheidszorg) bij een tandarts in Haarlem bleek de situatie zo slecht te zijn, dat de praktijk per direct moest sluiten, totdat de situatie weer is verbeterd.

Onhygiënische tandarts Haarlem moet deuren sluiten 

(Novum) – Een Haarlemse tandarts heeft zijn praktijk per direct moeten sluiten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) meldt woensdag dat het zo slecht gesteld is met de hygiëne in de praktijk dat de patiëntveiligheid ernstig in gevaar is. Zo zijn de handen van de tandarts en zijn assistenten niet schoon genoeg.

De inspectie bezocht tandarts Wierts vorige week donderdag. Tijdens deze controle constateerde de IGZ onder meer dat er geen goed reinigingsprotocol isOok worden beschermbrillen en mond- en neusmaskers niet op de juiste wijze gebruikt.

Verder zijn er volgens de IGZ geen goede voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat bloed van de patiënt en de zorgverlener met elkaar in aanraking kunnen komen. Door zogenoemde prikaccidenten bestaat het gevaar dat vormen van hepatitis en hiv kunnen worden overgedragen. De tandarts houdt zich voorts niet aan regels in onder meer de Kernenergiewet en een richtlijn voor infectiepreventie.

De tandarts moet de deuren gesloten houden totdat de praktijk naar het oordeel van de IGZ weer verantwoorde zorg kan leveren.

Bron van dit artikel: Onhygiënische tandarts Haarlem moet deuren sluiten (Nieuws.nl, 13 februari 2013)


Het gebeurt wel vaker dat na controle door de IGZ tandartspraktijken moeten sluiten:

Op Youtube vonden we een paar humoristischs filmpjes van “Armstrong and Miller” over een “onhygiënische” tandarts:

Armstrong and Miller hebben hun eigen TV-show. Als je kon lachen om bovenstaande video’s, bekijk dan het YouTube kanaal “the Armstrong & Miller Show”.

Advertenties